Testing wat Sardin Puff


Tadaa...inilah percubaan pertama saya membuat sardin puff selepas melihat sendiri tukang masak kat opis buat..Mudah je rupanya. Mesti korang kata ala hangus pun nak tunjuk..Jangan sesekali putus asa jika buat x menjadi, mesti positifkan diri anda ye.

Biarlah ape orang nak kata janji kite gembira dan anak serta suami suka. Yelah selama ni asyik beli je..satu biji je dah bape kan. Ada sorang makan sebiji je, x bukan? Hehehe..
Ni buat sikit je dulu takut x menjadi n pakai toaster je coz kat rumah mana ada oven. 2 keping terakhir tu agak hangus sikit coz leka membasuh pinggan sampai terlupa plak.

 Ingat dapat la merasa 2 keping sorang tapi anak bujang ku dah makan sampai 4 ketul, tu pun pasal saya mengingatkan dia supaya tinggalkan untuk ayah jugak.

Bila cik abg nak makan, dia kata tinggal 1 je..Mana boleh..Ha3..nanti la ye ibu buat lagi banyak2. Sardin tin je beli yg kecik nanti beli besar n beli pastry puff sekali, kite buat banyak2 tapi mesti ada yg tolong gelek ye...jangan nak makan je..

Oklah..bahan2 nak buat sardin puff ni mudah je. Beli je pastry puff kat supermarket, sardin tin n kuning telur je..Pastry tu digelek dgn roll pastu isi je sardin tu (kuah tomato jangan banyak sangat ye). Tekan2 tepi dia pastu letak kuning telur dan bakar..
Nanti jika saya buat lagi akan tunjukkan cara2nya..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kenapa MAB tidak perlu KKM?

Penyakit Vertigo - Apa yang perlu kite tahu?

Testimoni LECITHIN SHAKLEE